Kulturpris til kunstnartunet

Kulturpris nettLåven frontBuskerud fylkeskommunes
kulturprisen for 2015 går til Leveld Kunstnartun!

Politikarane vedtok dette i hovudutval for kultur, idrett og folkehelse 12.november. Prisen er på 50.000 kroner i tillegg til ein gravert sølvmedalje og eit diplom. Prisutdelinga skjedde i fylkestingsalen i Drammen, 4. februar 2016.

Me saksar frå fylkeskommunen si pressemelding:

«Buskerud fylkeskommunes kulturpris deles ut som en markering av fremragende kulturarbeid, som har betydning for hele fylket, eller som gjør Buskerud kjent på en positiv måte nasjonalt eller internasjonalt.
- Fylkeskulturprisen til
Leveld Kunstnartun er en honnør til ildsjelene som kollektivt har bidratt til å skape et helt unikt tilbud både for publikum og kunstnere, sier Tonje Kristensen (Ap), leder av hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse i Buskerud fylkeskommune.
Leveld Kunstnartun er en forening som ble stiftet i 2011, og er resultat av et grasrotinitiativ av de sjeldne; et arbeidssted for utøvende kunstnere, kulturarbeidere og kunstfagfolk, og tilbyder av arbeidsopphold av ulik varighet.
Visjonen er tuftet på Levelds kulturhistorie. På 1930-tallet kom et tjuetalls kunstnere til bygda for å arbeide. Agnar Mykle og Jens Bjørneboe er blant kunstnerne som kom til Leveld og ble en del av bygdesamfunnet.
Formidling av arbeidet og prosjektene til de gjestende kunstnerne er en viktig del av kunstnertunets profil, og er et bidrag til kulturlivet både lokalt og nasjonalt.
- Her er samfunnsansvar og visjoner smeltet sammen til et prosjekt, sier Kristensen.»

Les heile pressemeldinga her