Fotografar i skogen

KortAmfi i skogen

Årets sommarutstilling heiter 4 fotografar. Utstillinga er open døgnet rundt, heile sommaren.

Dei fire fotografane – Hector Hernandez Rosas frå Spania, France Dubois frå Belgia, Loek van Vliet frå Nederland og Darren Rigo frå Canada – har alle budd og arbeidd på kunstnartunet. Fleire av bileta i utstillinga er tekne i Leveld, og alle er arbeidd med under opphalda her.

FranceUtstillinga startar på hjørnet av Leveld Kunstnartun og følgjer den gamle kjerrevegen over Votna. Her er dei 24 bileta hengt opp i skogen. Turen er ca. 2 km lang.

I tillegg til 4 fotografar, heng fjorårets utstilling med bilete av vevarbeida til Birgit Hagen framleis oppe. Så du får mange fine opplevingar ved å ta spaserturen gjennom skogen.

Og Bjørneboe-sitata frå 2013 heng framleis på garasje- og stabbursvegger langs grendavegen i Leveld.

Me ynskjer deg ei fin natur- og kunstoppleving!

Les meir om utstillinga her

 

CreDogma

Credo DogmaNår du er innom kunstnartunet, må du få med deg installasjonen CreDogma.  Kunstverket er todelt, ein skulptur og eit lydspor. Det er skapt av det nederlandske kunstnarparet Arno Peeters og Iris Honderdos som budde på Leveld Kunstnartun sommaren 2016.

Dei kom hit med eit ope sinn utan å ha bestemt kva die ville skape her. Dei vart raskt fanga inn av Jens Bjørneboe, som dei aldri hadde høyrt om. Dei las «Frihetens øyeblikk» og vart fengsla av motet hans til å stå opp for det han trudde på og kjempe for det i det offentlege rom. Med Bjørneboe som ballast begynte dei sitt kunstnariske arbeid med CreDogma.

Les meir om CreDogma her

Sjå film om CreDogma her

 

 

Kunstnarar ut året

Det er stor pågang for å få arbeidsopphald i Leveld Kunstnartun. Her er oversikt over kunstnarar som kjem frå sommaren og ut 2017:
- Cato Løland
- Jennifer Turbes
- Espen Friberg
- Marianne Arnesen
- Susan Tonkien
- Åsne Eldøy
- Stine Olstad
- Bendik Baksaas
- Maria Brinck
- Silje Liahagen
- Eirik Fuglesteg Luksengard
- Carol Breen
- Karen Gleeson
- Mari G. Arntsen